Lente Fair Warkense Molen

Op zondag 8 april 2018 organiseert Stichting Warkense Molen van 11:00 tot 16:00 uur haar jaarlijkse Lente Fair.

Van graan tot brood

“Van graan tot brood” is het thema van deze Lente Fair van de Warkense molen. U kunt het hele proces zien van graan tot brood. De molen draait en als er voldoende wind is wordt er graan gemalen. Er is een werkende wanmolen en u kunt zien hoe in een op takkenbossen gestookte oven in het Bakkerijmuseum brood gebakken wordt.

 

Voor kinderen is er bekende “toe-doekaart”. Deze kost € 2,-. Zij kunnen aan 9 activiteiten meedoen zoals deegvlechten en koekjes bakken.

Anton Pieck

Het thema van de Fair is opnieuw Anton Pieck. Er zijn ongeveer 60 in Anton Pieck sfeer geklede vrijwilligers en kinderen plus circa 20 in Anton Pieck geklede standhouders. Zij verkopen streekproducten en geven demonstraties van ambachten o.a. een werkende smidse. Voor uw hapje en drankje zijn de gezellige horecavoorzieningen uitgebreid en kunt u op het terras of binnen zitten.

Verloting

De toegang is € 1,- (kinderen gratis). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor uw fiets of auto. Uw toegangsbewijs is tevens een lot voor het Warkense Wieken Fortuin. Er zijn meerdere trekkingen. Zie www.warkensemolen.nl voor actuele informatie over de fair, de molen en het Bakkerijmuseum.

Adres:

Warkense Molen, Lage Lochemseweg 25, 7231PK, Warnsveld.

Stichting Warkense Molen beheert de 140 jaar oude Warkense windmolen en het bijbehorende Bakkerijmuseum met de authentieke bakkersoven die nog gestookt wordt met takkenbossen. De twee doelstellingen van de stichting zijn instandhouding van deze monumenten en vooral: ze werkend aan het publiek te laten zien. Dat wordt geheel gedaan door vrijwilligers.

Geplaatst in Actueel Nieuws, Algemene berichten.