Aardappelkelder

Historische aardappelkelder

Naast de Warkense Molen ligt al sinds jaar en dag een ‘bult’. Voor velen is het niet duidelijk dat dit een historische aardappelkelder is. Het is zelfs zo dat deze aangemerkt is als rijksmonument. De aardappelkelder is in slechte staat en moet dringend gerestaureerd worden. Uitstel van restauratie kan tot gevolg hebben dat het monument instort. Daarom wil de Stichting Warkense Molen het komend jaar via een Crowdfunding het benodigde geld inzamelen. Daarbij worden we geholpen door de gemeente Zutphen die de aardappelkelder wil gaan uitroepen tot monument van het jaar.

De aardappelkelder is waarschijnlijk rond 1878 gebouwd, gelijktijdig met de molen. Maar misschien is de aardappelkelder zelf al ouder, omdat er ook al een huis stond voordat de molen in opdracht van de heer Nijendijk werd gebouwd.

De ingang van de aardappelkelder is slecht en ook het binnenwerk moet verstevigd en hersteld worden. Daarnaast heeft de stichting de wens om de historie beter zichtbaar te maken door het verhaal van de Warkense Molen, de aardappelkelder en het bakkerijmuseum te vertellen.

AK_001
AK_002
AK_003
AK_004
AK_005
AK_006
AK_007
AK_008
AK_009
AK_010
AK_011

Er is een crowdfunding actie gestart om de aardappelkelder te restaureren. Klik_hier voor de voortgang hiervan.