Activiteiten

Onze activiteiten; een paar voorbeelden.

Introductie.

Stichting Warkense Molen organiseert regelmatig allerlei activiteiten. Ook wordt de accommodatie van het museum soms ter beschikking gesteld om een evenement te houden. Hieronder staan voorbeelden.

Broodjes bakken voor schoolklassen.

“Van deeg broodjes kneden en vormen en die bakken in de authentieke bakkersoven voor klassen met schoolkinderen” gebeurt alleen in combinatie met b.v. de Lente Fair in april. Alleen in de week voor of na een speciale activiteit is er voor schoolklassen gelegenheid om te bakken. Dat komt omdat we de bakkersoven op de authentieke manier met takkenbossen opstoken. Dan duurt het een paar dagen voordat hij heet genoeg is om brood te kunnen bakken. Onze bakoven kun je nou eenmaal niet “even aanzetten”. U moet hiervoor altijd een afspraak maken met de bakker, Klik_hier voor contactpagina.

Schoolklas voor de molen

Schoolklas voor de molen

Schoolklas in het Bakkerijmuseum

Schoolklas in het Bakkerijmuseum

Lente Fair.

In de afgelopen jaren hebben we in april een Lente Fair georganiseerd. Klik_hier om een foto-impressies zien van wat er toen te doen was en klik_hier voor een korte video van de brandende bakkersoven. Gemiddeld kwamen er dan 1000 a 1500 bezoekers. De Lente Fair wordt nu niet meer gehouden doordat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te krijgen, die willen helpen. Ook de vergrijzing is een oorzaak om dit te doen. Het stichtingsbestuur beraadt zich over nieuwe activiteiten.

Fiets4daagse ‘De Achterhoek’ (voorheen Larense Fiets4daagse).

Wanneer er weer een fietstocht langs de molen of in de buurt komt, dan proberen we stempelpost te zijn. Dat levert voor ons weer belangstelling en verkoop van b.v. koffie op.

Op 7 en 9 augustus 2013 waren we stempelpost voor de Fiets4daagse van 2013. In die twee dagen hebben we ruim 1000 fietsers gehad waarvan er vele ook een bezoekje aan de molen en/of het museum brachten. Kijk voor meer informatie op Fiets4daagse ‘De Achterhoek’.

Onderstaande linker foto geeft een impressie van de Larense Fietsvierdaagse in 2003. Op die foto staat, nog voor de Maalderieë, de inmiddels afgebroken hoge silo voor veevoer. De rechter foto's is een impressie foto van de site van fiets 4 daagse 'De Achterhoek'.