Lentefair 2014 groot succes

Lentefair in de sfeer van Palmpasen en Anton Pieck trok ongeveer 1750 bezoekers.LF_2014_1781

Op zondag 13 april 2014 (Palmpasen) organiseerde Stichting Warkense Molen haar 4e Lente Fair. 
Nieuw waren deze keer een werkende smidse en een Palmpasen-stok voor de kinderen.
 In de complete smidse gaf de smid demonstraties van het ambacht smeden met vuur en aanbeeld.
 Ook voor kinderen is er weer ruim aandacht geweest. Met de bekende “toe doe”-kaart konden zij hun eigen Palmpasen-stok versieren. De molen draaide en maalde en in het bakkerijmuseum werden allerlei broodjes gebakken in de takkenbosoven.

Het thema van de Fair was opnieuw Anton Pieck; ruim 50 vrijwilligers en kinderen plus de standhouders zijn verkleed geweest in die sfeer. Er waren ongeveer 25 standhouders met demonstraties van ambachten en de verkoop van streekproducten.
Voor uw hapje en drankje waren de gezellige horecavoorzieningen men kon op het terras of binnen zitten. De toegang was gratis en voor voldoende parkeergelegenheid werd gezorgd voor uw fiets of auto.
 De lentefair werd gehouden aan de Lage Lochemseweg 25, 7231 PK, Warnsveld, van 11:00 tot 16:00 uur.

Malen en roggebrood bakken

LF_2014_1813Er waren demonstraties bij de draaiende windmolen. Meerdere molenaars waren aanwezig voor uitleg en om al uw vragen te beantwoorden.
In het bakkerijmuseum kon iedereen van de bakkers leren hoe je deeg kneedt en broodjes vormt of vlecht en daarna bakt. Zij stoken de oven met takkenbossen op en bakten daarin op ambachtelijke wijze allerlei broden en broodjes. In de nacht ervoor werd weer roggebrood gebakken. In het bakkerijmuseum is een klein bakkerswinkeltje waar o.a. dat roggebrood verkocht werd en dit was net als vorig jaar snel uitverkocht.

 

 Werkende smidseLF_2014_1892

Nieuw was een complete en werkende smidse. Smid Toevank uit Ruurlo demonstreerde het ambacht van smeden met vuur en aanbeeld en gaf uitleg. Voor de kinderen was het versieren van een Palmpasen-stok het hoogte punt. Al met al een zeer geslaagde dag.

Alle opbrengsten van deze dag zijn voor Stichting Warkense Molen en worden helemaal gebruikt voor onderhoud en exploitatie van de molen en het museum.
Onze bekende sponsors hebben weer belangeloos allerlei faciliteiten ter beschikking gesteld. Zonder hen zou de stichting de jaarlijkse Lente Fair niet op deze uitgebreide manier kunnen organiseren.
Voor verdere informatie over vriend en vrijwilliger kunt u kijken bij vriend of vrijwilliger van de stichting.

Klik_hier voor meer foto’s van de Lente fair.

Geplaatst in Algemene berichten.