Koekje van eigen deeg

“Uit De Stentor van 13 april 2015”

Koekje van eigen deeg op Lente Fair razend populair

door Josselin Hiethaar

WARKEN – De Stichting Warkense Molen was op veel voorbereid voor de vijfde Lentefair aan de Lage Lochemseweg. Ruim 1700 bezoekers genoten van de gezellige sfeer op het terrein.

LF_2015_026 Drukte bij de koekjesfabriekAan parkeerplaatsen is geen gebrek, aan enthousiaste standhouders met streekproducten en veel bezoekers evenmin. Er is zoveel lekkers, dat de inwendige mens met een knorrende maag meteen maar aan cake, ijs en het versgebakken brood moet beginnen. Om twee uur zijn de broodjes beenham en knakworst uitverkocht. De kinderen hebben geen oog voor de vette hap. Zij staan in de rij voor de koekjesfabriek, de to do-lijst stevig in de knuistjes. Een koekje bakken van eigen deeg. Vlindertjes, hartjes en sterretjes worden uit vormpjes gedrukt. Afgebakken, later op de middag af te halen bij de uitserveertafel. Als verpakking moet een zakje bedrukt worden bij de kraam van de oude boekdrukkunst. Mini Gase is verantwoordelijk voor de aankleding van de vrijwilligers. „De tijd van Anton Pieck leent zich prima voor de sfeer die we willen oproepen.” De straffe wind geselt de kramen, maar laat de wieken van de molen flink tempo maken. „En dat willen we graag nog heel lang zien”, vertelt Just de Wijs. Enthousiast vertelt hij over de inzet van de bewoners van het buurtschap. „Wij willen de molen en het bakkerijmuseum in stand houden. De jaarlijkse lentefair ondersteunt dit.” Menigeen vertrekt met streekproducten of Warkens water tegen allerlei kwalen. En dan is de pret in de koekjesfabriek voor de kleintjes ook voorbij. Het deeg is op. Dan maar knuffelen met de kalfjes en pony Lisa of meedoen met de kringspelletjes.LF_2015_020 De dieren krijgen veel aandacht

Aan parkeerplaatsen is geen gebrek, aan enthousiaste standhouders met streekproducten en veel bezoekers evenmin. Er is zoveel lekkers, dat de inwendige mens met een knorrende maag meteen maar aan cake, ijs en het versgebakken brood moet beginnen. Om twee uur zijn de broodjes beenham en knakworst uitverkocht. De kinderen hebben geen oog voor de vette hap. Zij staan in de rij voor de koekjesfabriek, de to do-lijst stevig in de knuistjes. Een koekje bakken van eigen deeg. Vlindertjes, hartjes en sterretjes worden uit vormpjes gedrukt. Afgebakken, later op de middag af te halen bij de uitserveertafel. Als verpakking moet een zakje bedrukt worden bij de kraam van de oude boekdrukkunst. Mini Gase is LF_2015_039 Poseren in Anton Pieck kleding voor de molenverantwoordelijk voor de aankleding van de vrijwilligers. „De tijd van Anton Pieck leent zich prima voor de sfeer die we willen oproepen.” De straffe wind geselt de kramen, maar laat de wieken van de molen flink tempo maken. „En dat willen we graag nog heel lang zien”, vertelt Just de Wijs. Enthousiast vertelt hij over de inzet van de bewoners van het buurtschap. „Wij willen de molen en het bakkerijmuseum in stand houden. De jaarlijkse lentefair ondersteunt dit.” Menigeen vertrekt met streekproducten of Warkens water tegen allerlei kwalen. En dan is de pret in de koekjesfabriek voor de kleintjes ook voorbij. Het deeg is op. Dan maar knuffelen met de kalfjes en pony Lisa of meedoen met de kringspelletjes.