Activiteiten

Onze activiteiten; een paar voorbeelden.

Introductie.

Stichting Warkense Molen organiseert regelmatig allerlei activiteiten. Ook wordt de accommodatie van het museum soms ter beschikking gesteld om een evenement te houden. Hieronder staan voorbeelden.

Broodjes bakken voor schoolklassen.

“Van deeg broodjes kneden en vormen en die bakken in de authentieke bakkersoven voor klassen met schoolkinderen” gebeurt alleen in combinatie met b.v. de Lente Fair in april. Alleen in de week voor of na een speciale activiteit is er voor schoolklassen gelegenheid om te bakken. Dat komt omdat we de bakkersoven op de authentieke manier met takkenbossen opstoken. Dan duurt het een paar dagen voordat hij heet genoeg is om brood te kunnen bakken. Onze bakoven kun je nou eenmaal niet “even aanzetten”. U moet hiervoor altijd een afspraak maken met de bakker, Klik_hier voor contactpagina.

Schoolklas met kinderen voor de molen en in het bakkerij museum.

kinderen-voor-de-molen-700xk bakker-Just-met-kinderen-700xk

 

 

 

 

 

 

 

 

Lente Fair, ieder voorjaar.

In de afgelopen jaren hebben we in april een Lente Fair georganiseerd. Klik_hier om een foto-impressies zien van wat er toen te doen was en klik_hier voor een korte video van de brandende bakkersoven. Gemiddeld komen er dan 1000 a 1500 bezoekers. Voor meer informatie daarover, lees verder bij www.warkensemolen.nl/nl-NL/nieuwsarchief.

Fiets4daagse ‘De Achterhoek’ (voorheen Larense Fiets4daagse).

Wanneer er weer een fietstocht langs de molen of in de buurt komt, dan proberen we stempelpost te zijn. Dat levert voor ons weer belangstelling en verkoop van b.v. koffie op.

Op 7 en 9 augustus 2013 waren we stempelpost voor de Fiets4daagse van 2013. In die twee dagen hebben we ruim 1000 fietsers gehad waarvan er vele ook een bezoekje aan de molen en/of het museum brachten. Kijk voor meer informatie op Fiets4daagse ‘De Achterhoek’.

Onderstaande foto geeft een impressie van de Larense Fietsvierdaagse in 2003. Rechts op de foto staat (nog voor de Maalderieë) de inmiddels afgebroken hoge silo voor veevoer.

De Larense Fiets4daagse kwam in 2003 langs de molen en daar was toen de koffie.

2003-fietsvierdaagse-silo-500xk

Buurt Bakdag.

Eenmaal per jaar organiseert de buurt van de Warkense molen een Buurt Bakdag met ongeveer 40 a 50 personen. Dat wordt gehouden in het bakkerijmuseum waar de oven wordt opgestookt door een vrijwilliger van het museum om te kunnen bakken. Elk gezin uit de buurt neemt iets mee om te bakken, van pizza, broodjes en allerlei ovenschotels tot appeltaart. Onder het genot van een hapje en een drankje is het dan een gezellige samenzijn van de buurt met een brandende en bakkende antieke oven (met medewerking van een vrijwilliger van het museum uit de buurt).