Lente Fair 2016 in Anton Pieck sfeer

Sfeer van Anton Pieck op de Lente Fair van de Warkense molen

Op zondag 10 april 2016 organiseert Stichting Warkense Molen haar jaarlijkse Lente Fair. Ook dit jaar is er weer een werkende smidse aanwezig. In de smidse zal de smid het ambacht van smeden met vuur en aanbeeld demonstreren.

Voor kinderen is er ruim aandacht; met de bekende “TOEDOE”kaart kunnen zij aan 9 activiteiten meedoen o.a. het leren van de molenaarsknoop, deeg vlechten, koekjes bakken en nog veel meer.

De molen draait en maalt en in het bakkerijmuseum worden allerlei broodjes gebakken in de takkenbosoven.

Het thema van de Fair is opnieuw Anton Pieck. Er zijn ongeveer 60 in Anton Pieck sfeer geklede vrijwilligers en kinderen plus ongeveer 20 in Anton Pieck geklede standhouders. Zij verkopen streekproducten en geven demonstraties van ambachten.

Voor uw hapje en drankje zijn de gezellige horecavoorzieningen uitgebreid en kunt u op het terras of binnen zitten. De toegang is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid voor uw fiets of wagen (€ 2,- parkeergeld per wagen). Adres en tijd: Warkense Molen, Lage Lochemseweg 25, 7231 PK, Warnsveld van 11:00 tot 16:00 uur.

Stichting Warkense Molen beheert de 138 jaar oude Warkense windmolen en het bijbehorende bakkerijmuseum met de authentieke bakkersoven die nog gestookt wordt met takkenbossen. De twee doelstellingen van de stichting zijn instandhouding van deze monumenten en vooral: ze werkend aan het publiek te laten zien. Dat wordt geheel gedaan door vrijwilligers.

Kom deze dag en overtuig je zelf en misschien wordt je ook besmet met het molenvirus. Je kunt ook vriend worden van de Warkense Molen.

Geplaatst in Algemene berichten.